Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maksymalna Ilość FPS ! - Czyli Podkręcamy Kombajn

Mattiii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich Drogich Użytkowników MPC Forum!

W Tym poradniku Pokażę Wam Jak Podkręcić FPS i Nie Tylko !
Poradnik Polega na Wyczyszczeniu z grubsza PC'ta i Logów :)

Zapraszam Do Czytania !

Co Będzie nam potrzebne ?
- Odkurzacz ( LINK: 
http://www.dobreprogramy.pl/Odkurzacz,Program,Windows,12322.html )
- CCleaner ( Link: http://download.cnet.com/CCleaner/?part=dl-&subj=dl&tag=button )
- Razer Game Booster ( LINK: http://www.razerzone.com/gamebooster )

( Starajcie Się Pobierać Bez asystentów z bezpośrednich Link'ów )

Zaczynajmy ! :D

Krok 1 - Odkurzacz

Odpalamy Odkurzacz, a następnie przechodzimy do Zakładki ,, Wstępne Czyszczenie '':

post-147415-0-02681700-1408385629_thumb.png

Następnie Wybieramy ,, Przeprowadź czyszczenie aplikacji '':

post-147415-0-29905400-1408385642_thumb.png

Po Czym Klikamy ,, Wykonaj detekcję aplikacji '' , a następnie ,, Rozpocznij Czyszczenie '' [ Będzie Wymagane zamknięcie przeglądarki ] :

post-147415-0-66694800-1408385650_thumb.png

Gdy Już to zrobiliśmy, zamykamy okno i przechodzimy do ,, Przeprowadź Czyszczenie Folderów '':

post-147415-0-87087400-1408385615_thumb.png

następnie klikamy ,, Rozpocznij skanowanie '', później ,, Usuń z Dysku '':

post-147415-0-23017800-1408385657_thumb.png

Gdy Już to zrobiliśmy, zamykamy okno i przechodzimy w zakładkę ,, Skanowanie '':

post-147415-0-56128000-1408387360_thumb.png

następnie klikamy ,, Rozpocznij Skanowanie '', pojawi się okno w którym Klikacie ,, Rozpocznij Skanowanie '' po ukończeniu Skanowania Wybieracie opcję ,, Usuń z Dysku '' ( Oczywiście zaznaczacie wszystko ) :

post-147415-0-84505400-1408387369_thumb.png

Tak więc Wszystko Pysia La La ;D Odkurzacz z głowy :)

[ Ten Krok nie Jest Obowiązkowy ! ]

Jedanak Większość z was Zauważyła Automatyczne Kopie Zapasowe Po każdym Skanie i Usuwaniu..
A Po co Nam kopie zapasowe, skoro chcemy się tego wyzbyć ?

Jeżeli chcecie usunąć kopie zapasowe w Programie Przechodzicie w zakładkę ,, Przywracanie '' następnie wybieracie opcję ,, Zarządzaj kopiami bezpieczeństwa ''  po czym zaznaczacie wszystkie Kopie i Klikacie ,, Usuń z Dysku '' ( Myślę że SS'y nie są potrzebne )

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krok 2 - CCleaner 

Jest to Dość stary program, każdy go zna, jednak dla tych którzy nie znają :)

Po pobraniu i zainstalowaniu CCleaner'a Odpalamy go i w zakładce '' Cleaner '' Wszystkie zaznaczone opcje zostawiamy domyślnie, tylko zjeżdżamy do Podkatalogu Zaawansowane i zaznaczamy Opcję '' Pliki i katalogi użytkownika '':

post-147415-0-67873200-1408388286_thumb.png

Następnie, klikami '' Analiza '', po ukończeniu Analizy wybieramy '' Uruchom Cleaner ''

post-147415-0-34811500-1408388540_thumb.png

Gdy już to zrobiliśmy Przechodzimy Do zakładki '' Rejestr '' ---> '' Skanuj by znaleźć Problemy '' po ukończeniu klikamy '' Napraw zaznaczone problemy.. '' :

post-147415-0-82994000-1408389030_thumb.png

I To by Było na tyle z CCleaner Reszte Rzeczy z Programem Robicie na Własną odpowiedzialność ^^

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krok 3 - ukryty folder %Temp%

Tak więc folder '' Temp '' Polega na Ukrytych ' Niedokończeniach Poinstalacyjnych Itd... '

tak więc Klikamy '' Start '' Następnie w Polu wyszukiwania wpisujecie '' %Temp% '' 

post-147415-0-68093400-1408389533.png

Gdy Już Otworzymy folder, usuwamy całą zawartość, zawsze się tam znajdą jakieś śmieci :):

post-147415-0-77533500-1408389589_thumb.png

Jeżeli Chcecie dogłębszego czyszczenia śmieci Gdzie Żadne CCleaner'y nie sięgają Zapraszam Do ścieżek:

Dysk Lokalny C: ---> Windows ----> Temp ( Usuwamy Wszystko )
&
Dysk Lokalny C: -----> Widnows ----> Prefetch ( usuwamy Wszystko

Pamiętajcie te 2 Czynności Robicie na swoją Odpowiedzialność ( Ja tak Robie od 7 lat Na Jednym PC i nie narzekam ;) )

Krok 4 - Dziennik Zdarzeń

Wchodzimy w '' Start '' następnie wpisujemy '' Usługi '' 

post-147415-0-98186900-1408390509.png

Następnie, Szukamy '' Dziennik Zdarzeń Systemu Windows '' Gdy Już znajdziemy Klikamy Dwukrotnie, i wybieramy '' Typ uruchomienia: '' z  Automatycznego ---na--> Wyłączony.

post-147415-0-32514600-1408390708_thumb.png

RESTARTUJEMY PC ! :)

Krok 5 - Razer Game Booster !

Odpalamy Razer Game Boostera, Nie wiem Czy trzeba założyć konto, bo mam Od zawsze Jak trzeba to jest to Darmowe :)
Po Odpaleniu Razer game Boostera Klikamy na '' + '' Szukamy Naszej Gry po czym ją dodajemy do Game Boostera 

Nawet Gdy Bedziemy Mieli Już dodaną Grę do RGB ( Razer Game Boostera ) , to Gdy odpalimy ją z Pulpitu z Odpalonym w tle RGB to Gre Nam Automatycznie Zboostuje RGB

W Razie Szczegółowych Ustawień i Pytać, będę Chętnie Odpowiadał na PW ! ^^

Krok 6 i Ostatni ! :D - Wysoki Piorytet

Jak to zrobić ? Odpalamy Grę, następnie Odpalamy Menadżera Zadań ( Tutaj Bez SS'a Myślę że sobie Poradzicie :D

Gdy Już to zrobicie, Przejdźcie do zakładki '' Aplikacje '' , Następnie Na Wybraną aplikację/grę Klikacie Prawym i wybieracie '' Przejdź do procesu '' Później Klikacie Prawym na Proces '' Ustaw Piorytet '' ---> '' Wysoki '' ( Nie Czasu Rzeczywistego! )

Jeżeli Chodzi O LOL'a To żeby Wam wszystko Lepiej Chulało Podczas Meczu to Musicie w Trakcie Meczu Odnaleźć Ten Proces i ustawić Piorytet :) 

Pamiętajcie też, że to Nie Działa Na zawsze, tzn.. Musicie Ustawiać Piorytet Zawsze Od Nowa Po wyjściu z Gry Gdyż to się nie zapisuje.. W Przypadku Lola, co Mecz :) 

( Radzę Ustawiać Piorytet na Początku Meczu Nie w połowie Team Fight'u :P )

To By Było na Tyle z Mojej Strony .
Jest Mój Pierwszy Poradnik Więc proszę o wyrozumiałość :D 
Przepraszam również za Gramatykę ;p wiem że szału nie Robi. ; >

jeżeli Chodzi o poradnik , 
to pisałem go sam w 100% :) 

Jest to mój Stary Domowy Sposób Na FPS'y :) 
Jeżeli Gdzieś jest Podobny, to przepraszam. 
Ten jest w 100% Mój Sam go Pisałem. 

Wiem jak to jest Mieć Tostera i się długo ładować, a także Lamić w grze przes FPS'y ;/ Mam Swojego Laptopa już 8 Lat ( Acer Aspire 5920G ) Jak na CCleanerze Widać, że jak na te czasy Szału nie robi Dupy nie Urywa, Jednak na Low Detalach + Moj domowy Sposób Wyciąga 80-100 Fps'ów

Dziuękuję za Wszystko Do Usłyszenia, w razie Problemów pisać, chętnie pomogę :)

Gracz:
League Of Legends
Metin2

iIChaampIon_eune_412_3.png

Opublikowano

DZIĘKUJĘ, w końcu ktoś opisał jak się tych cleanerem posługiwać, bo zawsze mówili włącz go, a jeszcze bym usunął coś( system 32 :P ) i po ptokach, leci lajk.

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Ładnie opisane, tylko jak się włączy razer game booster to nie można bola używać kappa ; /

Opublikowano

Ładnie opisane, tylko jak się włączy razer game booster to nie można bola używać kappa ; /

Aaa, haha ;d Widzę że wyższa Szkołą Jazdy LoL'a :D Z nie którymi skryptami trzeba uważać, gdyż Riot Sam podrzuca ;) Żeby sprawdzić kto używa ^^.

A Czemu Się Nie da Na bolu Podczas RGB? Wyłącza się BOL?? Bo Skoro tak, to musisz najpierw odpalić Bola, później przejść do Zakładki Utilities Następnie '' Boost '' , Boost Level wybierasz '' Custom '' i Odznaczasz BOLA :) Jak coś, proszę Pisać . ;P

DZIĘKUJĘ, w końcu ktoś opisał jak się tych cleanerem posługiwać, bo zawsze mówili włącz go, a jeszcze bym usunął coś( system 32 :P ) i po ptokach, leci lajk.

Proszę Bardzo. :)

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Opublikowano

Ładnie opisane, nie lubię boosterów ale jak ktoś ma zaśmiecony komp aplikacjami to czemu nie ... Ja na najwyższych w lolu mam to 100fps+ więc mi się to nie przyda,heh :) Ale graty za poradnik :P

Opublikowano

Pozwól, że zapytam: po co wyłączać usługę Dziennika Zdarzeń? Jest to bardzo przydatna funkcja przy rozwiązywaniu błędów i nie widzę żadnych dobrych aspektów jej wyłączenia.

Dziennik zdarzeń żre troche ramu

Opublikowano

Pozwól, że zapytam: po co wyłączać usługę Dziennika Zdarzeń? Jest to bardzo przydatna funkcja przy rozwiązywaniu błędów i nie widzę żadnych dobrych aspektów jej wyłączenia.

Dziennik Zdarzeń Swoją pracę wykonuje, a przy tym Zawsze coś tam zaśsie Kompa ;) Nie bedzie za darmo przecież pracował :) Tak Jak W Temacie '' Podkręcamy Kombajn '' :P

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Opublikowano

Dobry poradnik, pomogło o 40 FPS. Wszystko ładnie opisane xD

Do Usług :P Oczka Cieszą Jak się to Czyta :P

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Opublikowano

Wszystko ładnie opisane , ale pewnie teraz większość dzieci (Bez urazy) Będzie się tak bawić i będą mówić , że to nic nie pomaga. Bo w rzeczywistości jak ktoś ma słaby PC to raczej takie rzeczy mu nie pomogą , to jest tylko dla tych który mają zaśmiecony Pc. 

Ale tut ładny i przejrzysty :)

Hi%20im%20twuj%20stara_eune_55_7_nozg.pn

WojakPL

Masz problem w czymś Ci pomóc pisz na PW

Opublikowano

Z nie którymi skryptami trzeba uważać, gdyż Riot Sam podrzuca ;) Żeby sprawdzić kto używa ^^.

bo upadnie i nie wstane. Kappa

Age is just a number :)

Opublikowano

Z folderu Prefetch i Temp   to czemu  usuwać? Nic sie nie stanie ? Mam tam ze 100 plików xD

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Z folderu Prefetch i Temp   to czemu  usuwać? Nic sie nie stanie ? Mam tam ze 100 plików xD

Spokojnie To są śmieci i installki Stare niedokończone ;p

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...